Kogeka - Katholiek Onderwijs Geel - Kasterlee

Kogeka
Katholiek Onderwijs Geel - Kasterlee
Technische Schoolstraat 52, 2440 Geel

Tel. 014 57 85 64
Fax 014 57 85 51
E-mail: kogeka@kogeka.be

Banketbakkerij en chocoladebewerking (BSO7)

Ga terug

In deze studierichting willen wij je professioneel opleiden in de artistiek-creatieve facetten van banket- en dessertbereiding en chocoladebewerking . De nadruk ligt vooral op nieuwe en gedurfde artistiek-creatieve verkoopbare producten. Je leert de technologie van bereiding en bewaring op diverse nieuwe producten toepassen. Je krijgt kennis van kwaliteitscontrole, hygiënebeheersing, klantvriendelijkheid, samenstelling van het assortiment, promotie en andere elementen voor goede bedrijfsvoering. Er is aandacht om nieuwe trends op te volgen voor thematische producten (marsepein, suiker, chocolade, taartdecor, ijs), restaurantdesserten, creatief verpakken en etaleren van producten, het maken van pralines en truffels en het ontwerpen van sierstukken. Je verbeeldingskracht en artistiek-creatief talent zullen zeker aangesproken worden.

Deze studierichting kan je volgen in: SJG.

Voor wie is deze richting?

Wat na deze opleiding?

Bijkomende informatie en opmerkingen

Welke vakken volg je in?

Lessentabel voor SJG
VakType 7 de jaar
Katholieke godsdienst AV 2
Frans AV 2
Lichamelijke opvoeding AV 2
PAV AV 4
Wiskunde AV 2
Toegepaste Economie TV 2
Bakkerij PV/TV 16
Stage PV/TV 4
Totaal  34
Informatiefiche SJG 7de jaar (kleur)
Informatiefiche SJG 7de jaar (grijs)

© KoGeKa 2011 - Mixed by Aroma Communicatie.