Kogeka - Katholiek Onderwijs Geel - Kasterlee

Kogeka
Katholiek Onderwijs Geel - Kasterlee
Technische Schoolstraat 52, 2440 Geel

Tel. 014 57 85 64
Fax 014 57 85 51
E-mail: kogeka@kogeka.be

Orthopedische Instrumenten (Se-n-Se)

Ga terug

Je leert de nodige paramedische achtergronden verwerven die noodzakelijk zijn voor een vlotte en duidelijke communicatie binnen dit vakgebied. De opleiding leert je de verschillende technieken dewelke in de hedendaagse orthopedietechniek gebruikt worden om hulpmiddelen en instrumenten te ontwikkelen en te fabriceren. Dit kan zijn: prothese, orthese, bandage of orthopedisch schoeisel. Naast een paramedische vorming en een intensieve technologische vorming wordt er ook een summiere deontologische vorming en ondersteuning aangeboden. Je bent in staat om in een team van hulpverleners te functioneren en een technisch specialistische inbreng te geven.

Wij vormen technici met een degelijk theoretische kennis en brengen inzicht in de medische problematiek. Dit alles staat wel steeds in functie van de praktijk. Wij streven echt naar specialistisch vakmanschap. Specifieke competenties zullen aangeleerd worden via praktijk en stage binnen bedrijven (werkplekleren). Dit laatste neemt dan ook een groot deel van je tijd in beslag.

Deze Se-n-Se opleiding Orthopedische Instrumenten beantwoordt aan de behoeften van de Belgische Beroepsvereninging van Orthopedische Technologieën (BBOT).

Deze studierichting kan je volgen in: SJG.

Voor wie is deze richting?

Wat na deze opleiding?

Bijkomende informatie en opmerkingen

Welke vakken volg je in?

Lessentabel voor SJG
VakType 7 de jaar
Communicatieve vaardigheden AV 3
Anatomie TV 3
Biomechanica TV 3
HygiŽne- en Ziekteleer TV 4
Plichtenleer TV 2
Technologie TV 6
Werkplaatstechnologie TV 3
Praktijk PV 6
Totaal  30
Informatiefiche SJG 7de jaar (kleur)
Informatiefiche SJG 7de jaar (grijs)

© KoGeKa 2011 - Mixed by Aroma Communicatie.