Kogeka - Katholiek Onderwijs Geel - Kasterlee

Kogeka
Katholiek Onderwijs Geel - Kasterlee
Technische Schoolstraat 52, 2440 Geel

Tel. 014 57 85 64
Fax 014 57 85 51
E-mail: kogeka@kogeka.be

Brood- en banketbakkerij en confiserie (BSO)

Ga terug

Alle aspecten van het bakkersberoep komen hier aan bod. Vanaf de basistechnieken voor het bereiden van brood of eenvoudige koffiekoeken tot de meer gespecialiseerde bewerkingen zoals ijsbereidingen en marsepein- en chocoladebewerkingen worden doorheen de tweede en derde graad aangeleerd. Het praktijkgedeelte in deze afdeling beslaat ongeveer de helft van de beschikbare lestijden. Nadat de basistechnieken van het broodbakken gekend zijn, begint stap voor stap het aanleren en grondig inoefenen van de chocoladebewerking, de marsepeinbewerking, het fijne gebak, de confiserie, de vervaardiging van allerlei afgewerkte produkten en de suikerbewerking.

Deze studierichting kan je volgen in: SJG.

Voor wie is deze richting?

Wat na deze opleiding?

Welke vakken volg je in?

Lessentabel voor SJG
VakType 5 de jaar 6 de jaar
Katholieke godsdienst AV 2 2
Frans AV 1 1
Lichamelijke opvoeding AV 2 2
PAV AV 4 4
Creatieve Technieken TV 2 2
Toegepaste Economie TV 2 2
Bakkerij PV/TV 17 17
Stage PV/TV 4 4
Totaal  34 34
Informatiefiche SJG 3de graad (kleur)
Informatiefiche SJG 3de graad (grijs)

© KoGeKa 2011 - Mixed by Aroma Communicatie.