Kogeka - Katholiek Onderwijs Geel - Kasterlee

Kogeka
Katholiek Onderwijs Geel - Kasterlee
Technische Schoolstraat 52, 2440 Geel

Tel. 014 57 85 64
Fax 014 57 85 51
E-mail: kogeka@kogeka.be

Brood- en banketbakkerij (BSO)

Ga terug

In deze studierichting leer je bakwaardige graangewassen en andere ingrediënten omzetten naar bakkerijproducten zoals wit brood, bruin brood, volkorenbrood, harde en zachtje broodjes,gebak en taarten. Dit gebeurt op een vaktechnisch perfecte, efficiënte en hygiënische manier. Je krijgt een betere kennis en beheersing van recepten en grondstoffen, bereidingen en technieken van behandeling en bewaring, het garneren van producten,bedrijfsvoering,regels van hygiëne en veiligheid.

DERDE GRAAD
Je vaktechnische kennis wordt in de derde graad uitgediept. Je beheersing van recepten en grondstoffen, bereidingen en technieken van behandeling en bewaring, het garneren van producten, bedrijfsvoering, regels van hygiëne en veiligheid worden als vormingsdoelen verfijnd. Bovendien leer je de zelfstandige bakker ontdekken .Hij/zij moet in zijn/haar zaak aandacht hebben voor marketing, reclame, administratie van de bedrijfsvoering, milieueisen enz. Taken die betrekking hebben op de bewerking van chocolade en marsepein, de bereiding van diverse ijssoorten en de bereiding van suikerwerk, die een nevenactiviteit uitmaken van de brood- en banketbakkerij, worden ook in het vakkenpakket opgenomen.
Je behaalt ook een attest voor Bedrijfsbeheer, waardoor je je als zelfstandige kunt vestigen. Je wordt ingeleid in de beroepswereld door stages in brood-en banketbakkerijen.

Deze studierichting kan je volgen in: SJG.

Voor wie is deze richting?

Wat na deze opleiding?

Welke vakken volg je in?

Lessentabel voor SJG
VakType 3 de jaar 4 de jaar
Katholieke godsdienst AV 2 2
Frans AV 2 2
Lichamelijke opvoeding AV 2 2
PAV AV 6 6
Plastische opvoeding AV 1 1
Bakkerij PV/TV 21 21
Totaal  34 34
Informatiefiche SJG 2de graad (kleur)
Informatiefiche SJG 2de graad (grijs)

© KoGeKa 2011 - Mixed by Aroma Communicatie.