Kogeka - Katholiek Onderwijs Geel - Kasterlee

Kogeka
Katholiek Onderwijs Geel - Kasterlee
Technische Schoolstraat 52, 2440 Geel

Tel. 014 57 85 64
Fax 014 57 85 51
E-mail: kogeka@kogeka.be

Sinds 1 september 2014 zijn er in het eerste leerjaar A meerdere nieuwe opties mogelijk . In het Sancta Maria Instituut van Kasterlee (SMIK) en in het Sint-Aloysiusinstituut van Geel werd gestart met een studierichting STEM in het eerste leerjaar A. In 't Peperstraatje werd de vernieuwde richting Industriële Wetenschappen/STEM opgericht. In het Sint-Aloysiusinstituut, werd gestart met Exploratie, eveneens in het eerste leerjaar A. KOGEKA biedt sinds 2013 deze studierichtingen aan en werkt hiervoor nauw samen met o.a. de pedagogische begeleiding en Thomas More. Daarnaast is KOGEKA ontwikkelschool voor STEM@school van KULeuven. Vanaf 1 september 2017 is er in Geel slechts één school voor de eerste graad secundair onderwijs, namelijk Sint Aloysius. Alle richtingen uit 't Peperstraatje zullen ook in deze bijna volledig vernieuwde school worden aangeboden.

In bijlage 1 (Open bestand hieronder) of in bijlage 2 (powerpoint "Vernieuwd Aanbod in het Eerste Leerjaar A")   kan u alvast meer details lezen over de concrete inhoud van vernieuwde richtingen (sinds 1 september 2014) in het eerste leerjaar A.

In de derde graad ASO is Wetenschappen-wiskunde sinds 1 september 2014 een nieuwe optie binnen het Sancta Maria Instituut van Kasterlee (SMIK). Leerlingen kunnen voor die richting ook terecht in het Sint-Dimpnacollege van Geel.  

In de Geelse Hotelschool van het Sint-Jozefinstituut kunnen leerlingen sinds 1 september 2014 in de derde graad BSO kiezen voor de nieuwe richting Grootkeuken.Eveneens in het Sint-Jozefinstituut kan er vanaf 1 september 2015 in het derde jaar van de 3de graad BSO gekozen worden voor een richting Pijpfitten-lassen-monteren. Er kunnen slechts 12 leerlingen inschrijven, dus snel contact opnemen is noodzakelijk. Ook op 1 september 2015 werd er gestart met Mechatronische Wetenschappen in de tweede graad van het technisch secundair onderwijs. Leerlingen zullen kunnen kiezen uit een optie Elektriciteit-ICT en Elektromechanica.

 

Op 1 september 2017 wordt het "Duaal Leren" in KOGEKA ingevoerd in het Centrum voor Deeltijds Onderwijs Sint Jozef en in Sint Jozef zelf. Je kan via duaal leren een opleiding Brood-en banketbakkerij en opleiding slagerij volgen. Alle info via www./sjgeel.be/Duaal-leren.php

 

Alle informatie en de lessentabellen van onze nieuwe, vernieuwde en al onze andere studiemogelijkheden kan u vinden onder "Interessegebieden" op deze website of op de websites van de betrokken scholen. 

doc

Nieuwe studierichtingen 28.00 KB

ppt

Nieuw in de eerste graad 3.39 MB

www./sjgeel.be/Duaal-leren.php

© KoGeKa 2011 - Mixed by Aroma Communicatie.