SINT MARIA
Geel

Sint Maria Geel is een school op mensenmaat voor wie kiest voor een opleiding binnen de brede studiegebieden Handel of Personenzorg in de tweede en de derde graad. Je kan dus in onze school terecht vanaf het derde jaar van het secundair onderwijs. 

De klemtoon ligt op levensecht onderwijs. We organiseren stages, jongeren leren in miniondernemingen of leerbedrijven, we doen aan werkplekleren en we bieden allerlei initiatieven aan op het vlak van projectmatig onderwijs. Hiermee willen we onze leerlingen al van bij het begin van hun opleiding vertrouwd maken met de praktijk van de werksituatie, zowel in onze TSO- als in onze BSO-afdelingen. 

Studieaanbod Inschrijven


Onze schoolvisie is gebaseerd op 5 pijlers:

  1. We ondersteunen jongeren met interesse voor een beroep/ vervolgopleiding in de handels- of personenzorgsector vanuit een talent- en ontwikkelingsgerichte visie op leren en ontwikkelen.
  2. We zorgen ervoor dat alle school-betrokkenen zich wel-bevinden en werken aan een verbindend leef- en leerklimaat vanuit een christelijke visie op de mens.
  3. We geven jongeren de kans om zich ten volle te ontwikkelen en te groeien door in te zetten op LED-leren en –onderwijzen met aandacht voor de vaardigheden van de 21ste eeuw, ondersteund door een professioneel en multidisciplinair team.
  4. We bewaken en onderzoeken de kwaliteit van het door ons geboden onderwijs op systematische wijze
  5. We stellen onze school graag open voor alle belanghebbenden. Iedereen welkom!

(Klik hier voor onze uitgebreide visietekst.)

Afwezigheid

Bij ziekte of onverwachte afwezigheid verwittig je dezelfde dag en voor 10u. telefonisch de school (dit is mogelijk vanaf 8u.) of via mail via afwezigheden.smg(at)kogeka(dot)be.

SINT MARIA GEEL 03/03/2020
Studiebezoek Isotopolis

Op 2 maart bezochten de leerlingen van 6 STW Isotopolis in Dessel. Isotopolis is het informatiecentrum over radioactieve afvalstoffen en het bezoek kadert in de lessen natuurwetenschappen waar ze ook leren over kernfysica.

Lees meer
SINT MARIA GEEL 31/01/2020
Internationale stages op SMG

Zo'n veertig SMG'ers trekken zaterdag naar alle uithoeken van Europa en sommigen steken zelfs de Atlantische Oceaan over!

Lees meer
SINT MARIA GEEL 28/01/2020
4OIT, 5OMC en 6OMC naar de rechtbank

De leerlingen van 4OIT, 5OMC en 6OMC trokken op maandag 27 januari naar het Vredegerecht in Pelt. We waren er getuige van een hele reeks dagvaardigingen en verzoeningspogingen die door rechter Mevesen streng maar rechtvaardig behandeld werden.

Lees meer
SINT MARIA 13/11/2019
Studiebezoek Nike-site

Op dinsdag 12 november bezochten de leerlingen van 5AIT, 6AIT en 6MO de Nike-site in Laakdal waar ze het indrukwekkende logistieke systeem van deze Amerikaanse sportartikelenproducent gingen bestuderen.

Lees meer

Kalender

KOGEKA - 04/10/2020
Pedagogische studiedag

Op vrijdag 2 oktober 2020 genieten alle leerlingen van de scholengemeenschap van een vrije dag terwijl onze personeelsleden bijleren.

Bekijk
Alle activiteiten