SINT MARIA
Geel

Sint Maria Geel is een school op mensenmaat voor wie kiest voor een opleiding binnen de brede studiegebieden Handel of Personenzorg in de tweede en de derde graad. Je kan dus in onze school terecht vanaf het derde jaar van het secundair onderwijs. 

De klemtoon ligt op levensecht onderwijs. We organiseren stages, jongeren leren in miniondernemingen of leerbedrijven, we doen aan werkplekleren en we bieden allerlei initiatieven aan op het vlak van projectmatig onderwijs. Hiermee willen we onze leerlingen al van bij het begin van hun opleiding vertrouwd maken met de praktijk van de werksituatie, zowel in onze TSO- als in onze BSO-afdelingen. 

Studieaanbod Inschrijven


Onze schoolvisie is gebaseerd op 5 pijlers:

  1. We ondersteunen jongeren met interesse voor een beroep/ vervolgopleiding in de handels- of personenzorgsector vanuit een talent- en ontwikkelingsgerichte visie op leren en ontwikkelen.
  2. We zorgen ervoor dat alle school-betrokkenen zich wel-bevinden en werken aan een verbindend leef- en leerklimaat vanuit een christelijke visie op de mens.
  3. We geven jongeren de kans om zich ten volle te ontwikkelen en te groeien door in te zetten op LED-leren en –onderwijzen met aandacht voor de vaardigheden van de 21ste eeuw, ondersteund door een professioneel en multidisciplinair team.
  4. We bewaken en onderzoeken de kwaliteit van het door ons geboden onderwijs op systematische wijze
  5. We stellen onze school graag open voor alle belanghebbenden. Iedereen welkom!

(Klik hier voor onze uitgebreide visietekst.)

Afwezigheid

Bij ziekte of onverwachte afwezigheid verwittig je dezelfde dag en voor 10u. telefonisch de school (dit is mogelijk vanaf 8u.) of via mail via afwezigheden.smg(at)kogeka(dot)be.

SINT MARIA GEEL 05/12/2018
Verkiezingen op SMG

Al voor het dertiende jaar op rij organiseert Sint Maria Geel het verkiezingsproject voor al haar zesde jaarsstudenten.

Lees meer
SINT MARIA GEEL 29/11/2018
Project Arch-Hive landt in Brussel en Londen

Tijdens de Eerste Wereldoorlog verblijven ca. 250.000 Belgische oorlogsvluchtelingen in het Verenigd Koninkrijk. Elk van hen wordt vanaf 1915 door de Britse overheid geregistreerd in het Central Register of Belgian Refugees. Het archief van dit register biedt vandaag het meest complete overzicht van de identiteit van deze vluchtelingen. Vandaag bevindt het archief zich deels in het Algemeen Rijksarchief te Brussel en deels in de National Archives in Londen (UK).

Lees meer
SINT MARIA GEEL 27/11/2018
The World of Tim Burton, een tentoonstelling in C-mine, Genk

5RVM&6RVM&7RMVM were there!

Lees meer
SINT MARIA GEEL 13/11/2018
LUSt for life

De leerlingen van 7 Retailmanagement en visual merchandising droegen hun steentje bij aan een actie van Music for Life.

Lees meer

Kalender

Sint Maria Geel - 25/01/2019
Spaanse avond / oud-leerlingenavond

Op vrijdag 25 januari 2019 organiseert het Sint Maria Geel een Spaanse avond ten voordele van de Barcelonareis van de zesdejaars. Ook alle oud-leerlingen zijn hierop uitgenodigd.

Bekijk
Alle activiteiten