SINT MARIA
Geel

Sint Maria Geel is een school op mensenmaat voor wie kiest voor een opleiding binnen de brede studiegebieden Handel of Personenzorg in de tweede en de derde graad. Je kan dus in onze school terecht vanaf het derde jaar van het secundair onderwijs. 

De klemtoon ligt op levensecht onderwijs. We organiseren stages, jongeren leren in miniondernemingen of leerbedrijven, we doen aan werkplekleren en we bieden allerlei initiatieven aan op het vlak van projectmatig onderwijs. Hiermee willen we onze leerlingen al van bij het begin van hun opleiding vertrouwd maken met de praktijk van de werksituatie, zowel in onze TSO- als in onze BSO-afdelingen. 

Studieaanbod Inschrijven


Onze schoolvisie is gebaseerd op 5 pijlers:

  1. We ondersteunen jongeren met interesse voor een beroep/ vervolgopleiding in de handels- of personenzorgsector vanuit een talent- en ontwikkelingsgerichte visie op leren en ontwikkelen.
  2. We zorgen ervoor dat alle school-betrokkenen zich wel-bevinden en werken aan een verbindend leef- en leerklimaat vanuit een christelijke visie op de mens.
  3. We geven jongeren de kans om zich ten volle te ontwikkelen en te groeien door in te zetten op LED-leren en –onderwijzen met aandacht voor de vaardigheden van de 21ste eeuw, ondersteund door een professioneel en multidisciplinair team.
  4. We bewaken en onderzoeken de kwaliteit van het door ons geboden onderwijs op systematische wijze
  5. We stellen onze school graag open voor alle belanghebbenden. Iedereen welkom!

(Klik hier voor onze uitgebreide visietekst.)

SINT MARIA GEEL 21/12/2017
Operatie Proper

Het Sint Maria Geel neemt dit schooljaar via ‘Mooimakers’, deel aan het project ‘Operatie Proper’. Dit project, georganiseerd door de Vlaamse overheid, is een initiatief om de strijd aan te gaan tegen zwerfvuil.

Lees meer
SINT MARIA GEEL 01/12/2017
Verkiezingsproject voor onze zesde jaars

Naar jaarlijkse traditie vond op 1 december het verkiezingsproject voor onze zesdejaars plaats. Dit project kadert in de Vakoverschrijdende Eindterm Politiek-juridische samenleving en informeert onze leerlingen over de verschillende politieke partijen en hun standpunten. Ook de praktische kant van de eigenlijke stemming wordt behandeld.

Lees meer
SINT MARIA GEEL 29/11/2017
6ITN leert kinderen programmeren in Scratch

Op maandag 27 november kwamen de leerlingen van het 6de jaar Basisschool St-Dimpna lessen programmeren volgen bij de leerlingen van 6 ITN. De leerlingen kregen een snelcursus Scratch.

Lees meer
SINT MARIA GEEL 28/11/2017
Het leven zoals het is: SMG op de rechtbank

In navolging van de verschillende tv-programma’s die ons de laatste jaren een blik in de rechtszaal boden, trokken de leerlingen van 4OIT, 5OMC en 6OMC op maandag 27 november naar het vredegerecht van het kanton Neerpelt-Lommel.

Lees meer

Kalender

SINT MARIA GEEL - 10/01/2018
Spaanse avond / oud-leerlingenavond

Op vrijdag 19 januari 2018 organiseert het Sint Maria Geel een Spaanse avond ten voordele van onze Barcelonareis van de zesdejaars. Ook alle oud-leerlingen zijn hierop uitgenodigd.

Bekijk
Alle activiteiten