SINT MARIA
Geel

Sint Maria Geel is een school op mensenmaat voor wie kiest voor een opleiding binnen de brede studiegebieden Handel of Personenzorg in de tweede en de derde graad. Je kan dus in onze school terecht vanaf het derde jaar van het secundair onderwijs. 

De klemtoon ligt op levensecht onderwijs. We organiseren stages, jongeren leren in miniondernemingen of leerbedrijven, we doen aan werkplekleren en we bieden allerlei initiatieven aan op het vlak van projectmatig onderwijs. Hiermee willen we onze leerlingen al van bij het begin van hun opleiding vertrouwd maken met de praktijk van de werksituatie, zowel in onze TSO- als in onze BSO-afdelingen. 

Studieaanbod Inschrijven


Onze schoolvisie is gebaseerd op 5 pijlers:

  1. We ondersteunen jongeren met interesse voor een beroep/ vervolgopleiding in de handels- of personenzorgsector vanuit een talent- en ontwikkelingsgerichte visie op leren en ontwikkelen.
  2. We zorgen ervoor dat alle school-betrokkenen zich wel-bevinden en werken aan een verbindend leef- en leerklimaat vanuit een christelijke visie op de mens.
  3. We geven jongeren de kans om zich ten volle te ontwikkelen en te groeien door in te zetten op LED-leren en –onderwijzen met aandacht voor de vaardigheden van de 21ste eeuw, ondersteund door een professioneel en multidisciplinair team.
  4. We bewaken en onderzoeken de kwaliteit van het door ons geboden onderwijs op systematische wijze
  5. We stellen onze school graag open voor alle belanghebbenden. Iedereen welkom!

(Klik hier voor onze uitgebreide visietekst.)

Afwezigheid

Bij ziekte of onverwachte afwezigheid verwittig je dezelfde dag en voor 10u. telefonisch de school (dit is mogelijk vanaf 8u.) of via mail via afwezigheden.smg(at)kogeka(dot)be.

SINT MARIA GEEL 27/01/2021
Ondernemer Philippe Geudens voor de klas

Op donderdag 21 januari kreeg 5MO, in het kader van Ondernemers voor de klas van Vlajo, Philippe Geudens op bezoek. Philippe Geudens is niet alleen eigenaar van Oreon Properties, maar ook een heel enthousiaste, bevlogen verteller!

Lees meer
SINT MARIA GEEL 21/01/2021
Ondernemer Katelijne Mertens voor de klas

Tijdens de lessen bedrijfseconomie namen de leerlingen van 6AIT en 6MO deel aan het project ‘Ondernemer voor de klas’ van Vlajo. Als gastspreker ontvingen we Katelijne Mertens, Risk, Control & Assurance Advisor bij Euroclear. Euroclear is een echte wereldspeler met afdelingen in 15 landen en meer dan 3800 medewerkers die instaat voor het beheren, verrekenen en verhandelen van binnen- en buitenlandse effecten zoals aandelen en beleggingsfondsen. Euroclear telt onder haar klanten meer dan 2000 financiële instellingen in zo’n 120 landen.

Lees meer
SINT MARIA GEEL 15/01/2021
Ondernemer Rob Rutten voor de klas!

Op woensdag 13 januari mochten we de heer Rob Rutten, manager van Mezzo Hotels en Business, verwelkomen als gastspreker in 5 en 6 Office management en communicatie.

Lees meer
SINT MARIA GEEL 08/12/2020
Boomplantactie op SMG

Op woensdag 2 december werd door het milieuteam een boomplantactie georganiseerd in onze schooltuin.

Lees meer
No news available.