SINT MARIA
Geel

Sint Maria Geel is een school op mensenmaat voor wie kiest voor een opleiding binnen de brede studiegebieden Handel of Personenzorg in de tweede en de derde graad. Je kan dus in onze school terecht vanaf het derde jaar van het secundair onderwijs. 

De klemtoon ligt op levensecht onderwijs. We organiseren stages, jongeren leren in miniondernemingen of leerbedrijven, we doen aan werkplekleren en we bieden allerlei initiatieven aan op het vlak van projectmatig onderwijs. Hiermee willen we onze leerlingen al van bij het begin van hun opleiding vertrouwd maken met de praktijk van de werksituatie, zowel in onze TSO- als in onze BSO-afdelingen. 

Studieaanbod Inschrijven


Onze schoolvisie is gebaseerd op 5 pijlers:

  1. We ondersteunen jongeren met interesse voor een beroep/ vervolgopleiding in de handels- of personenzorgsector vanuit een talent- en ontwikkelingsgerichte visie op leren en ontwikkelen.
  2. We zorgen ervoor dat alle school-betrokkenen zich wel-bevinden en werken aan een verbindend leef- en leerklimaat vanuit een christelijke visie op de mens.
  3. We geven jongeren de kans om zich ten volle te ontwikkelen en te groeien door in te zetten op LED-leren en –onderwijzen met aandacht voor de vaardigheden van de 21ste eeuw, ondersteund door een professioneel en multidisciplinair team.
  4. We bewaken en onderzoeken de kwaliteit van het door ons geboden onderwijs op systematische wijze
  5. We stellen onze school graag open voor alle belanghebbenden. Iedereen welkom!

(Klik hier voor onze uitgebreide visietekst.)

Afwezigheid

Bij ziekte of onverwachte afwezigheid verwittig je dezelfde dag en voor 10u. telefonisch de school (dit is mogelijk vanaf 8u.) of via mail via afwezigheden.smg(at)kogeka(dot)be.

SINT MARIA GEEL 21/03/2018
Whazzup?

Het hele schooljaar werken de leerlingen van 3STWa en 3STWb aan het eTwinproject Whazzup met een Spaanse klas in Roda de Ter. Via skype en andere digitale hulpmiddelen wisselen ze informatie uit over de jeugdcultuur in België en in Spanje.

Lees meer
SINT MARIA GEEL 13/03/2018
Studiereis 5ITN naar IMEC in Heverlee

Op vrijdag 2 maart gingen de leerlingen van 5 IT en netwerken (ITN) op studiebezoek bij IMEC. IMEC is het grootste onafhankelijke Europese onderzoekscentrum op het gebied van micro-elektronica, nanotechnologie, ontwerpmethodes en technologieën voor ICT-systemen. De perfecte bestemming voor de ITN’s.

Lees meer
SINT MARIA GEEL 08/03/2018
Nicotieners? Nee bedankt!

Op donderdag 8 maart kregen al onze leerlingen van het derde en het vierde jaar de interactieve voordracht ‘een teer onderwerp’ gebracht door prof. dr. Filip Lardon.

Lees meer
SINT MARIA GEEL 07/03/2018
Gastles CEO Philips Lighting

Op dinsdagvoormiddag kregen 6 OMC en 5 MO een gastles van Inge Bruynooghe, CEO van Philips Lighting

Lees meer

Kalender

SINT MARIA GEEL - 22/04/2018
Open dag

Onze jaarlijkse open dag heeft plaats op zondag 22 april van 13u - 17u.

Bekijk
Alle activiteiten