SINT MARIA
Geel

Sint Maria Geel is een school op mensenmaat voor wie kiest voor een opleiding binnen de brede studiegebieden Handel of Personenzorg in de tweede en de derde graad. Je kan dus in onze school terecht vanaf het derde jaar van het secundair onderwijs. 

De klemtoon ligt op levensecht onderwijs. We organiseren stages, jongeren leren in miniondernemingen of leerbedrijven, we doen aan werkplekleren en we bieden allerlei initiatieven aan op het vlak van projectmatig onderwijs. Hiermee willen we onze leerlingen al van bij het begin van hun opleiding vertrouwd maken met de praktijk van de werksituatie, zowel in onze TSO- als in onze BSO-afdelingen. 

Studieaanbod Inschrijven


Onze schoolvisie is gebaseerd op 5 pijlers:

  1. We ondersteunen jongeren met interesse voor een beroep/ vervolgopleiding in de handels- of personenzorgsector vanuit een talent- en ontwikkelingsgerichte visie op leren en ontwikkelen.
  2. We zorgen ervoor dat alle school-betrokkenen zich wel-bevinden en werken aan een verbindend leef- en leerklimaat vanuit een christelijke visie op de mens.
  3. We geven jongeren de kans om zich ten volle te ontwikkelen en te groeien door in te zetten op LED-leren en –onderwijzen met aandacht voor de vaardigheden van de 21ste eeuw, ondersteund door een professioneel en multidisciplinair team.
  4. We bewaken en onderzoeken de kwaliteit van het door ons geboden onderwijs op systematische wijze
  5. We stellen onze school graag open voor alle belanghebbenden. Iedereen welkom!

(Klik hier voor onze uitgebreide visietekst.)

Afwezigheid

Bij ziekte of onverwachte afwezigheid verwittig je dezelfde dag en voor 10u. telefonisch de school (dit is mogelijk vanaf 8u.) of via mail via afwezigheden.smg(at)kogeka(dot)be.

SINT MARIA GEEL 31/01/2020
Internationale stages op SMG

Zo'n veertig SMG'ers trekken zaterdag naar alle uithoeken van Europa en sommigen steken zelfs de Atlantische Oceaan over!

Lees meer
SINT MARIA GEEL 28/01/2020
4OIT, 5OMC en 6OMC naar de rechtbank

De leerlingen van 4OIT, 5OMC en 6OMC trokken op maandag 27 januari naar het Vredegerecht in Pelt. We waren er getuige van een hele reeks dagvaardigingen en verzoeningspogingen die door rechter Mevesen streng maar rechtvaardig behandeld werden.

Lees meer
SINT MARIA GEEL 05/11/2019
MEGA-project in Athene

Van 20 tot 26 oktober trokken vijf laatstejaars van SMG op uitwisseling naar Athene.

To Make Europe Great Again. Dat was het opzet van het Erasmus+-uitwisselingsproject waaraan Hanne, Jana, Julie, Marthe en Mirte (6BD en 6STW) deelnamen. Samen met leerlingen uit Duitsland, Italië, Spanje, Zweden en gastland Griekenland namen ze de hele week deel aan allerlei activiteiten met als centrale thema ‘Globalization - Loss of cultural diversity?’.

Lees meer
SINT MARIA 15/10/2019
MEGA Hamburg

Op zondag 22 september vertrokken 5 enthousiaste BD’ers samen met twee leerkrachten naar Hamburg voor een week. Vanaf de eerste dag werd op het internationaal buffet al duidelijk dat, ongeacht afkomst of cultuur, iedereen houdt van goed eten, goed drinken en goed gezelschap. We leerden elkaar wat beter kennen in een gemoedelijke omgeving. Vooral enkele cultuurspecifieke dansen zorgden voor animo.

Lees meer
No news available.