Plant, dier en milieu - optie Dierenzorg

BSO - Tweede graad

Binnen deze richting wordt er gewerkt rond de thema's plant, dier en milieu. Je krijgt een brede basis van deze drie items en we gaan hierbij op een praktische manier te werk.

In verschillende projecten leer je de brede sector van hobby en gezelschapsdieren beter kennen. De projecten zijn uitgewerkt rond de verschillende diergroepen. Zo krijg je het project aqua-terra waar reptielen en vissen zich van hun beste kant laten zien. Bij het project kynologie hebben we het niet enkel over honden maar hier komen ook onze katten om het hoekje kijken. Verder passeren paarden, knaagdieren, vogels, schapen en geiten de revue tijdens deze opleiding.

Voor wie is deze richting?

Heb je interesse in de sector van hobby- en gezelschapsdieren? Ben jij daarnaast eerder praktijkgericht, bezit je een goede handvaardigheid en leer je liever 'al doende'? Dan zit je in BSO Plant, dier en milieu optie dierenzorg waarschijnlijk op je plaats.

Wat na deze opleiding?

Bij ons op school kan je na de richting plant, dier en milieu verder kiezen voor de richtingen Landbouw of Dierenzorg in de derde graad. Na het volgen van een 7de specialisatiejaar heb je ook een diploma van het secundair onderwijs op zak.

Welke vakken volg je?

Lessentabel
Vak Type 3e jaar 4e jaar
Katholieke godsdienst AV 2 2
Dier TV 4 4
Dier 'leren leren' TV 1 1
Frans AV 2 2
Informatica AV 1 1
Lichamelijke opvoeding AV 2 2
Milieu TV - 4
Plant TV 4 -
Praktijk ALT algemene techniek PV 2 2
Praktijk AQT aqua-terra PV 2 2
Praktijk GRA groenaanleg PV 2 2
Praktijk GZD grote zoogdieren PV 2 2
Praktijk HRK herkauwers PV - 2
Praktijk KZD hond-kat PV 2 -
Praktijk VOG vogels PV 2 2
Project Algemene Vakken AV 6 6
Totaal   34 34

In de derde graad kan je verder studeren in Dierenzorg of Landbouw.

Vergelijk vakken