2A STEM Kasterlee (iSTEM)

ASO - Eerste graad

STEM staat voor Science, Technology, Engineering, Mathematics. De term wordt internationaal gebruikt om te verwijzen naar studierichtingen en beroepen waarin wetenschappen, technologie, engineering en wiskunde een belangrijke rol spelen.

In het tweede leerjaar wordt de algemene basisvorming van 24 wekelijkse lestijden aangevuld met volgende 8 lesuren:

  • 1 lesuur Frans
  • 1 lesuur wiskunde
  • 2 lesuren socio-economische initiatie
  • 4 lesuren STEM

In het vak STEM ga je actief aan de slag in technologische, wetenschappelijke en wiskundige projecten. Je past al onderzoekend de wetenschappelijke methode toe om je probleemoplossend denken te ontwikkelen. Ook ICT komt uitgebreid aan bod (gebruik van de computer als instrument om de wetenschappelijke en technologische vraagstukken beter te leren begrijpen).

STEM staat voor Science, Technology, Engineering, Mathematics. De term wordt internationaal gebruikt om te verwijzen naar studierichtingen en beroepen waarin wetenschappen, technologie, engineering en wiskunde een belangrijke rol spelen. In KOGEKA gaan we voor geïntegreerde STEM (iSTEM) van een hoog abstractieniveau. Bij ons start elk STEM-project met een uitdagende onderzoeksvraag en bevat het de vier componenten (S, T, E en M) in voldoende mate. 
Meer info: http://www.kogeka.be/stem/

Voor wie is deze richting?

  • Je studeert graag, je behaalt goede tot zeer goede resultaten en je krijgt geregeld een extra uitdaging van de juf of meester.
  • Je kan aan een hoog tempo veel leerstof verwerken.
  • Bovendien ben je in veel geïnteresseerd, maar wiskunde boeit je, evenals wetenschappen en technologie, zonder een speciale voorkeur voor één van de drie.

Wat na deze opleiding?

Na de eerste graad STEM kan je vlot terecht in de tweede graad Biotechnische wetenschappen, Bouw- en houtkunde, Industriële wetenschappen, Techniek-wetenschappen en Wetenschappen. Al deze doorstroomrichtingen bereiden voor op sterk wetenschappelijke of technische hogere studies aan universiteit of hogeschool.

Welke vakken volg je?

Lessentabel
Vak Type 2e jaar
Katholieke godsdienst AV 2
Aardrijkskunde AV 1
Engels AV 2
Frans AV 4
Geschiedenis AV 2
Lichamelijke opvoeding AV 2
Muzikale opvoeding AV 1
Natuurwetenschappen AV 1
Nederlands AV 4
Plastische opvoeding AV -
Sociale vaardigheden AV -
Socio-economische Initiatie AV 2
STEM TV 4
Techniek TV 2
Wiskunde AV 5
Totaal   32
Vergelijk vakken