SANCTA MARIA
Kasterlee · SMIK


Het Sancta Maria Kasterlee of kortweg SMIK is een school met ongeveer 430 leerlingen. We zijn een kleine, landelijk gelegen, zesjarige school met een ruim studieaanbod. Dit maakt ons uniek in Vlaanderen. Het SMIK staat voor kwalitatief hoogstaand onderwijs in een veilige omgeving. Vanuit het groene Kasterlee is onze school een open venster op de wereld waarbij de volledige ontplooiing van de leerling gestimuleerd wordt in een krachtige en eigentijdse leeromgeving. We werken nauw samen met de Geelse vrije secundaire scholen van KOGEKA.

Je komt terecht op een warme school waar je groeikansen krijgt. Je voelt je hier thuis in een geborgen omgeving met respect voor wie je bent.

SMIK, dat is jij en ik!

Studieaanbod              Inschrijven               


Sancta Maria Kasterlee is een gezellige school in een landelijk kader. Haar opvoedingsproject steunt op vijf pijlers: In het SMIK bieden we onze leerlingen een stimulerende leeromgeving waarin ze voortdurend worden uitgedaagd. Levensechte lessen gebracht door bezielende leerkrachten vormen de kern van ons kwaliteitsonderwijs. In dit kader is het bevorderen van zelfstandig leren een belangrijke stap naar efficiënt en duurzaam leren.

Onze school wil vanuit het landelijke Kasterlee een ruime blik op de wereld bieden. We willen onze leerlingen niet enkel kennis bijbrengen, maar hen ook opvoeden tot evenwichtige en maatschappijkritische jongeren met een brede kijk op de wereld. Via projectwerk en internationale uitwisselingen willen we respectievelijk het sociaal engagement van onze leerlingen stimuleren en hun culturele bagage verrijken.

Als onderdeel van de scholengemeenschap KOGEKA krijgt het SMIK ondersteuning op pedagogisch, materieel en financieel vlak. Daardoor kunnen we nog meer investeren in kwaliteit.

Zorg voor anderen betekent dat we onze leerlingen leren rekening houden met elkaar en hen bewust leren omgaan met relaties. Die houding van sociale bekommernis en respect verhoogt het welbevinden van elke leerling op onze school.

Onze kleinschaligheid is een grote troef: iedereen kent iedereen. Ook de ouders worden sterk betrokken bij het schoolgebeuren. Dit verhoogt het wij-gevoel: "SMIK, dat is jij en ik!"

Studieaanbod Inschrijven

17/12/2020
Schoolkrantje december 2020
Lees meer
Sancta Maria Kasterlee 14/05/2020
Schoolkrantje

De leerlingen van 6 Techniek—Wetenschappen, gaan wekelijks iets publiceren tot en met het einde van het schooljaar.

Lees meer
Sancta Maria Kasterlee 27/04/2020
Een nieuwe week

Een volgende week van afstandsonderwijs, preteaching en live-sessies.

Lees meer
Sancta Maria Kasterlee 27/03/2020
Kindertaalverwerving - 6TW

De leerlingen van 6TW deden een taalonderzoek bij kinderen van 0 tot 6 jaar.

Lees meer
No news available.