SANCTA MARIA
Kasterlee · SMIK

Vanaf 16/01/2020 is de studierichting 2BVL (kantoor en verkoop-verzorging-voeding) volzet!

Geen open dag op 26 april

We hadden je zeer graag onze scholen in levende lijve voorgesteld, maar in de huidige omstandigheden is het niet verantwoord om grote mensenmassa’s samen te brengen. Daarom wordt onze open dag op zondag 26 april geannuleerd.

Deze website blijft natuurlijk een bron van informatie over onze scholen en ons studieaanbod. Voor het eerste jaar kan je je eigen studiepalet samenstellen dankzij onze digitale studiekeuzepuzzel (zie Modernisering secundair onderwijs). Voor het eerste jaar kan je online inschrijven:

Online inschrijven SMIK voor het eerste jaar

We werken momenteel volop aan de mogelijkheid om online in te schrijven voor het 2de tot en met het 6de jaar. Nog even geduld.

De open dag zal vervangen worden door een infomoment op zaterdag 6 juni van 10.00 u. tot 12.00 u.  (onder voorbehoud), wanneer de coronacrisis achter de rug is. Je zal dan de mogelijkheid hebben om vragen te stellen en in te schrijven. Je bent er van harte welkom.


Inschrijven

Inschrijven kan alle dagen tijdens de schooluren, ook op woensdagnamiddag tussen 13 uur en 16 uur (bij voorkeur op afspraak)

Momenteel is er ook de mogelijkheid om digitaal in te schrijven. Klik hier voor meer info.

EXTRA inschrijfmoment:

  • zaterdag   6 juni van 10.00 u. tot 12.00 u.
  • maandag 29 juni van 16.00 u. tot 19.30 u.

 

 


Het Sancta Maria Kasterlee of kortweg SMIK is een school met ongeveer 430 leerlingen. We zijn een kleine, landelijk gelegen, zesjarige school met een ruim studieaanbod. Dit maakt ons uniek in Vlaanderen. Het SMIK staat voor kwalitatief hoogstaand onderwijs in een veilige omgeving. Vanuit het groene Kasterlee is onze school een open venster op de wereld waarbij de volledige ontplooiing van de leerling gestimuleerd wordt in een krachtige en eigentijdse leeromgeving. We werken nauw samen met de Geelse vrije secundaire scholen van KOGEKA.

Je komt terecht op een warme school waar je groeikansen krijgt. Je voelt je hier thuis in een geborgen omgeving met respect voor wie je bent.

SMIK, dat is jij en ik!

Studieaanbod   Inschrijven 


Sancta Maria Kasterlee is een gezellige school in een landelijk kader. Haar opvoedingsproject steunt op vijf pijlers: In het SMIK bieden we onze leerlingen een stimulerende leeromgeving waarin ze voortdurend worden uitgedaagd. Levensechte lessen gebracht door bezielende leerkrachten vormen de kern van ons kwaliteitsonderwijs. In dit kader is het bevorderen van zelfstandig leren een belangrijke stap naar efficiënt en duurzaam leren.

Onze school wil vanuit het landelijke Kasterlee een ruime blik op de wereld bieden. We willen onze leerlingen niet enkel kennis bijbrengen, maar hen ook opvoeden tot evenwichtige en maatschappijkritische jongeren met een brede kijk op de wereld. Via projectwerk en internationale uitwisselingen willen we respectievelijk het sociaal engagement van onze leerlingen stimuleren en hun culturele bagage verrijken.

Als onderdeel van de scholengemeenschap KOGEKA krijgt het SMIK ondersteuning op pedagogisch, materieel en financieel vlak. Daardoor kunnen we nog meer investeren in kwaliteit.

Zorg voor anderen betekent dat we onze leerlingen leren rekening houden met elkaar en hen bewust leren omgaan met relaties. Die houding van sociale bekommernis en respect verhoogt het welbevinden van elke leerling op onze school.

Onze kleinschaligheid is een grote troef: iedereen kent iedereen. Ook de ouders worden sterk betrokken bij het schoolgebeuren. Dit verhoogt het wij-gevoel: "SMIK, dat is jij en ik!"

 

 

Sancta Maria Kasterlee 27/03/2020
Kindertaalverwerving - 6TW

De leerlingen van 6TW deden een taalonderzoek bij kinderen van 0 tot 6 jaar.

Lees meer
Sancta Maria Kasterlee 12/03/2020
Infoavond 6de leerjaren

Hierbij een terugblik op een zeer geslaagde infoavond! Jullie waren met velen waarvoor dank! #Jijbentgoudwaard!

De inschrijvingen zijn ondertussen van start gegaan. Inschrijven kan alle dagen tijdens de schooluren, ook op woensdagnamiddag tussen 13 uur en 16 uur (bij voorkeur op afspraak). Breng zeker je identiteitskaart of kids-ID mee!

Lees meer
Sancta Maria Kasterlee 10/03/2020
Bibweek 1ste jaars

De afgelopen week stond voor onze eerstejaars alles in het teken van de bibliotheek.

Lees meer
Sancta Maria Kasterlee 04/03/2020
Zwerfvuilcampagne IOK

Op maandag 2 maart konden de leerlingen van Sancta Maria Kasterlee kennis maken met de campagne rond zwerfvuil die de intercommunale IOK gelanceerd heeft in secundaire scholen.

Lees meer
No news available.