Nieuws

Verkiezingsproject voor onze zesde jaars

-

Naar jaarlijkse traditie vond op 1 december het verkiezingsproject voor onze zesdejaars plaats. Dit project kadert in de Vakoverschrijdende Eindterm Politiek-juridische samenleving en informeert onze leerlingen over de verschillende politieke partijen en hun standpunten. Ook de praktische kant van de eigenlijke stemming wordt behandeld.

Tijdens deze projectdag krijgen alle leerlingen de mogelijkheid om vragen te stellen aan een afgevaardigde van de verschillende politieke partijen.

Het is niet de bedoeling een politiek debat te voeren. Wel krijgt elke partij de kans, in de vorm van antwoorden op gerichte vragen van de leerlingen, haar standpunten toe te lichten. Dit jaar bereiden de leerlingen hun vragen voor aan de hand van de partijprogramma's en diverse persartikels.

Tot slot brengen de leerlingen in geheime stemming, helemaal volgens het draaiboek van echte verkiezingen, hun stem uit. De resultaten van die stemming worden op het einde van de dag meegedeeld en elke partij kan in plenum een korte reactie geven.

Dit jaar mochten we volgende politici verwelkomen: Imade Annouri (GROEN), Soufiane Amrani (CD&V), Willem-Frederik Schiltz (Open VLD) en Lieselotte Thijs (lijsttrekker Geel verkiezingen 2018 voor Open VLD), Yoleen Van Camp (N-VA), Sam Van Rooy (Vlaams Belang) en Greet Daems (PvdA). Hannes Anaf van SP.a zegde in extremis af.