Nieuws

Studiereis 5ITN naar IMEC in Heverlee

-

Op vrijdag 2 maart gingen de leerlingen van 5 IT en netwerken (ITN) op studiebezoek bij IMEC. IMEC is het grootste onafhankelijke Europese onderzoekscentrum op het gebied van micro-elektronica, nanotechnologie, ontwerpmethodes en technologieën voor ICT-systemen. De perfecte bestemming voor de ITN’s.

In de voormiddag kregen ze een interactieve presentie over IMEC en haar onderzoeksdomeinen. De presentatie werd afgewisseld met filmpjes en doe-momenten.

Na de pauze werd er uitgelegd hoe en waar chips gemaakt worden. Hieraan werd een bezoek aan de Cleanroom gekoppeld. Ferre mocht zelfs het pak aandoen dat de mensen die daar werken ook dragen. De leerlingen waren heel enthousiast over deze voormiddag.

Namiddag behandelde een onderzoeker van IMEC haarfijn de evolutie van de draadloze communicatie (van de eerste telefoons in de 19e eeuw tot op heden). Hij legde de evolutie van de mobiele telefonie vanaf de jaren 40 tot smartphone uit, en wat kunnen we verwachten in de nabije toekomst. Vooral het onderwerp Internet of Things wekte bij de leerlingen veel belangstelling.

Om half 3 vertrokken ze met veel extra bagage weer richting Geel.