Nieuws

Studiebezoek Nike-site

-

Op dinsdag 14 november trokken de leerlingen van 5 en 6 AIT en MO naar de Nike-site in Laakdal en Ham. De dag startte met een algemene inleiding waarbij het indrukwekkende logistieke systeem van deze Amerikaanse sportartikelenproducent werd toegelicht.

Daarna stond een bezoek gepland aan de nieuwe magazijnen van Nike in Ham. We kregen van heel nabij te zien hoe schoenen in allerlei vormen en maten en die veelal in Azië geproduceerd worden de magazijnen binnenkomen en bijna volautomatisch gesorteerd, gestockeerd, verpakt, gelabeld en verscheept worden om uiteindelijk in winkels over heel Europa én online verkocht te worden.

In de namiddag gingen de leerlingen zelf aan de slag in het LITC (Logistics Innovation and Training Center) op dezelfde bedrijfssite. Ze konden aan de hand van drie leuke en leerrijke workshops ervaren hoe het is om in de logistieke sector te werken en kregen de kans om van de inhoud van verschillende logistieke functies te proeven. Het was een zeer gevarieerde en leerrijke sessie werkplekleren die de leerlingen bovendien weer wat meer inspiratie heeft geboden met het oog op hun toekomstige studiekeuze.