Nieuws

Studiebezoek Nike-site

-

Op dinsdag 12 november bezochten de leerlingen van 5AIT, 6AIT en 6MO de Nike-site in Laakdal waar ze het indrukwekkende logistieke systeem van deze Amerikaanse sportartikelenproducent gingen bestuderen.

De leerlingen van het vijfde jaar kregen in de voormiddag een uiteenzetting over de logistieke processen die Nike wereldwijd en lokaal opzet. Daarna gingen ze op verkenning in de bedrijfsgebouwen op de site, waarbij het unieke en vooruitstrevende karakter van Nike duidelijk werd. De zesdejaars kregen het voorrecht om in de magazijnen van heel nabij te bekijken hoe kledingstukken en schoenen in allerlei vormen en maten de magazijnen binnenkomen en (grotendeels) volautomatisch gesorteerd, gestockeerd, verpakt, gelabeld en verscheept worden om uiteindelijk in winkels over heel Europa én online verkocht te worden.

In de namiddag gingen de leerlingen zelf aan de slag in het LITC (Logistics Innovation and Training Center) op dezelfde bedrijfssite. Ze konden aan de hand van enkel leuke en leerrijke workshops ervaren hoe het is om in de logistieke sector te werken en kregen de kans om van de inhoud van verschillende logistieke functies te proeven. Het was een zeer gevarieerde en leerrijke sessie werkplekleren die de leerlingen bovendien weer wat meer inspiratie heeft geboden met het oog op hun toekomstige studie- en of beroepskeuze.