Nieuws

Mucrep 6HUW - The Wizard of Oz

-

In het originele ‘The Wizard of Oz’ uit 1939 volgen we een jonge en wat naïeve Dorothy en haar hondje Toto die terechtkomen in een kleurrijke fantasiewereld.

Het enige wat Dorothy wil, dat is zo snel mogelijk thuis zien te komen. Maar vooraleer ze dat kan doen, moet ze the wizard of Oz zien te vinden. Op haar weg komt ze een vogelverschrikker zonder hersenen, een blikken man zonder hart en een leeuw zonder moed tegen. Terwijl ze hen probeert te helpen, worden ze door slechts een iemand tegengewerkt: the wicked witch of the West! 

Klinkt allemaal wel leuk en aardig maar de leerlingen van 6 Humane voelden dat er meer zat in dit verhaal. Mevrouw Terweduwe klom in haar pen en toverde een moderne bewerking tevoorschijn waar dieje van Oz een puntje aan kon zuigen. En hoewel het verhaal zich ook nu weer afspeelde in een bevreemdende wereld somewhere over the rainbow, kwam het toch aardig dicht in de buurt van een publiek dat vooral uit ouders, leerlingen, leerkrachten en directie bestond.

Als je meer wilt weten, lees dan zeker onze volgende editie van de LeO!

 

Straffe gasten toch, die van humane! Of zoals mevrouw Terweduwe en meneer Van Eeghem plegen te zeggen: de humane? Da zijn die van Oz!