Nieuws

MEGA-project in Athene

-

Van 20 tot 26 oktober trokken vijf laatstejaars van SMG op uitwisseling naar Athene.

To Make Europe Great Again. Dat was het opzet van het Erasmus+-uitwisselingsproject waaraan Hanne, Jana, Julie, Marthe en Mirte (6BD en 6STW) deelnamen. Samen met leerlingen uit Duitsland, Italië, Spanje, Zweden en gastland Griekenland namen ze de hele week deel aan allerlei activiteiten met als centrale thema ‘Globalization - Loss of cultural diversity?’.

In een intensieve week stonden o.a. workshops en presentaties op het programma rond de culturele gelijkenissen en verschillen, traditionele gebruiken en de gevolgen van globalisatie. Uiteraard was er ook tijd om de rijke Griekse cultuur te ontdekken. Zo werd een bezoek gebracht aan de Akropolis en het Parthenon, de Agora, de tempel van Poseidon en de Stavros Niarhos Foundation. In tussentijd werden over de grenzen heen nieuwe vriendschappen gesloten en konden we proeven van de plaatselijke keuken.

Kortom, het werd een week om nooit te vergeten. Met een rugzak vol verrijkende ervaringen en een nieuwe vrienden van over heel Europa keerden we moe maar voldaan terug naar België.