Nieuws

MEGA Hamburg

-

Op zondag 22 september vertrokken 5 enthousiaste BD’ers samen met twee leerkrachten naar Hamburg voor een week. Vanaf de eerste dag werd op het internationaal buffet al duidelijk dat, ongeacht afkomst of cultuur, iedereen houdt van goed eten, goed drinken en goed gezelschap. We leerden elkaar wat beter kennen in een gemoedelijke omgeving. Vooral enkele cultuurspecifieke dansen zorgden voor animo.

De volgende twee dagen waren vol met projectwerk waarin de diversiteit, cultuur en etniciteit binnen Europa werden belicht. Onze leerlingen toonden zich goede ambassadeurs voor België door een grote betrokkenheid bij de groepswerken, een grondige presentatie van de diversiteit in België en een open houding naar hun medeleerlingen toe.

Tijdens de volgende twee dagen mochten we wat Hamburgse cultuur opsnuiven. Dit was ook het moment dat de leerkrachten tevreden begonnen fluisteren over de internationale banden die tussen leerlingen groeiden.  Zo zagen we op de top van de Elbphilharmonie dat vooral de Belgen en de Zweden elkaar opzochten. Ons bezoek aan Lübeck bevestigde ons vermoeden dat beide delegaties hielden van elkaars gezelschap, eens onnozel lachen, een goed gesprek en pizza.  Er werd nog volop genoten van een internationaal gezelschap.

Het was voorbij voor we het wisten en onze BD’ers hebben de meerwaarde van een positieve dialoog en een horizon verrijkende Europese samenwerking mogen ervaren.  De week vloog voorbij en we gingen naar het vliegveld met nieuwe herinneringen, nieuwe ervaringen en nieuwe vrienden. Dit is echter geen afscheid maar:
Auf wiedersehen.