Nieuws

Geothermie valt in de prijzen

-

Met steun van onze scholengemeenschap KOGEKA

Geothermie valt in de prijzen

16 november 2017

 

Ben Laenen, Francois De Schutter, David Lagrou en Dries Vos zijn door het Eos-publiek verkozen tot beste wetenschapscommunicatoren. De medewerkers van VITO werden onderscheiden voor hun musical OntSTEMd! en de belevingsdagen op de Balmatt-site in Mol.

 

'OntSTEMd!' is een musical voor (en grotendeels ook door) jongeren tussen 10 en 13 jaar. Hij wil hen sensibiliseren om een STEM-richting te overwegen (Science, Technology, Engineering en Mathematics). Meer dan 2000 jongeren kregen deze musical te zien.

Tijdens de belevingsdagen op de geothermische site van VITO in Mol dompelen de gidsen van GoodPlanet Belgium de leerlingen interactief onder in de wereld van duurzame energie, diepe geothermie en warmtenetten. De klasbezoeken zijn zo populair dat reeds meer dan 3000 jongeren er aan deelgenomen hebben.

Bovendien sleepten de educatieve geothermieprojecten van VITO ook de tweede jaarprijs van de Koninklijke Vlaamse Academie van België (KVAB) en de Jonge Academie in de wacht, een onderscheiding voor wetenschappers met een uitzonderlijke verdienste in wetenschapscommunicatie.

Dank alvast aan iedereen die voor Swa en zijn team gestemd heeft!

KOGEKA droeg van bij het begin en draagt nog steeds een stevige steen bij aan deze innovatieve projecten van VITO. Voor wie meer hierover wil lezen: zie http://www.kogeka.be/projecten/#c1263

 

 

Foto

V.l.n.r. Danny Van der Veken (KOGEKA), David Lagrou (VITO), Swa De Schutter (VITO), Marieke Tijskens (GoodPlanet Belgium), Dries Vos (VITO) – afwezig: Ben Laenen (VITO)