KOGEKA

Levensecht eigentijds duurzaam leren

Studieaanbod Inschrijven

Welkom

op de website van KOGEKA (Katholiek Onderwijs Geel-Kasterlee).

Onze scholengemeenschap bestaat uit één vrije basisschool in Geel (Sint Dimpna Geel · Basisschool), één secundaire school in Kasterlee (Sancta Maria Kasterlee · SMIK) en vier secundaire scholen in Geel (Sint Aloysius Geel, Sint Dimpna Geel · College, Sint Jozef Geel en Sint Maria Geel), samen goed voor bijna 5000 leerlingen en meer dan 700 personeelsleden.

In onze scholen kan je kiezen uit een ruime waaier van studiemogelijkheden, soms uniek in de regio of (bijna) in gans Vlaanderen.

Corona communicatie:

Dinsdag 17 maart:

Geen open dag op 26 april

We hadden je zeer graag onze scholen in levende lijve voorgesteld, maar in de huidige omstandigheden is het niet verantwoord om grote mensenmassa’s samen te brengen. Daarom wordt onze open dag op zondag 26 april geannuleerd.

Deze website blijft natuurlijk een bron van informatie over onze scholen en ons studieaanbod. Voor het eerste jaar kan je je eigen studiepalet samenstellen dankzij onze digitale studiekeuzepuzzel (zie hieronder: Modernisering secundair onderwijs). We zullen deze weldra aanvullen met de mogelijkheid om online in te schrijven.

De open dag zal vervangen worden door informatie- en inschrijvingsmomenten op later te bepalen data in mei of juni, wanneer de coronacrisis achter de rug is. Je zal dan de mogelijkheid hebben om vragen te stellen en in te schrijven. Je bent er van harte welkom.

Hou deze website in het oog voor de precieze data.

Een open dag zit er dit schooljaar helaas niet meer in: we zullen al onze tijd en energie nodig hebben om het derde trimester voor onze huidige leerlingen tot een goed einde te brengen. We rekenen daarvoor op ieders begrip.

Vrijdag 13 maart: 

Vanaf maandag 16 maart worden alle lessen geschorst.

Meer info.

Modernisering secundair onderwijs

Vanaf het schooljaar 2019-2020 wordt in gans Vlaanderen de modernisering van het secundair onderwijs uitgerold. Dat gebeurt geleidelijk, jaar per jaar. In 2019-2020 zit alleen het eerste leerjaar al in de nieuwe structuur. Vanaf 2020-2021 ook het tweede jaar, vanaf 2021-2022 het derde jaar enz…

KOGEKA is er klaar voor

Iedere leerling is uniek. Daarom vinden wij het belangrijk dat elke jongere zijn eigen studietraject kan kiezen. Voor de eerste graad (eerste en tweede leerjaar) hebben we bij KOGEKA handige studiekeuzepuzzels ontwikkeld. Daarmee puzzel je op eenvoudige wijze je keuze(s) samen.


Sint Dimpna Geel Basisschool 19/03/2020
Opvang Sint Dimpna Geel basisschool

Permanentie richtlijnen

Lees meer
Sint Aloysius Geel 27/03/2020
Check, check, check!

Red jij mee levens?

SAG alvast wel!

Lees meer
Sancta Maria Kasterlee 27/03/2020
Kindertaalverwerving - 6TW

De leerlingen van 6TW deden een taalonderzoek bij kinderen van 0 tot 6 jaar.

Lees meer
Sint Aloysius Geel 12/03/2020
Uitstap b-token

Alle leerlingen van 2 STEM zijn deze week op bedrijfsbezoek geweest naar b-token in Retie. Dit bedrijf legt zich toe op de productie van plastic jetons. Hierbij zijn ze voortdurend op zoek naar duurzame oplossingen. Zo maken ze biologisch afbreekbare jetons van zetmeel (afkomstig van aardappelschillen) en zelfs van kauwgom!

Lees meer

Kalender

Sint Dimpna Geel . College - 30/03/2020
Open dag geannuleerd

Door de huidige gezondheidscrisis zijn we genoodzaakt de open dag van 26 april te annuleren.

Bekijk
Sint Aloysius Geel - 26/04/2020
GEEN Open dag 2020

We hadden je zeer graag onze school in levende lijve voorgesteld, maar in de huidige omstandigheden is het niet verantwoord om grote mensenmassa’s samen te brengen. Daarom wordt onze open dag op zondag 26 april geannuleerd.

Bekijk
Alle activiteiten