KOGEKA

Levensecht eigentijds duurzaam leren

Studieaanbod Inschrijven Open dag

Welkom op de website van KOGEKA (Katholiek Onderwijs Geel-Kasterlee).

Onze scholengemeenschap bestaat uit één vrije basisschool in Geel (Sint Dimpna Geel · Basisschool), één secundaire school in Kasterlee (Sancta Maria Kasterlee · SMIK) en vier secundaire scholen in Geel (Sint Aloysius Geel, Sint Dimpna Geel · College, Sint Jozef Geel en Sint Maria Geel), samen goed voor bijna 5000 leerlingen en meer dan 700 personeelsleden.

In onze scholen kan je kiezen uit een ruime waaier van studiemogelijkheden, soms uniek in de regio of (bijna) in gans Vlaanderen.

Modernisering 1ste jaar secundair onderwijs

Vanaf het schooljaar 2019-2020 start in heel Vlaanderen de modernisering van het secundair onderwijs in het eerste jaar. De schooljaren daarop schuift de vernieuwde structuur telkens een leerjaar op. In 2024-2025 zal hij het zesde jaar bereikt hebben.

KOGEKA is er klaar voor

Voor het eerste leerjaar hebben we een handige studiekeuzepuzzel ontwikkeld.

Studiekeuze 1ste leerjaar Sint Aloysius Geel

Studiekeuze 1ste leerjaar Sancta Maria Kasterlee · SMIK

Infomomenten - Open dag


SINT MARIA GEEL 19/03/2019
MEGA-week in Rome

Vijf leerlingen van SMG trokken van zondag 24 februari tot zaterdag 2 maart naar Rome in het kader van een Erasmus+ project.

Lees meer
26/02/2019
Erasmus+ project PEARLS (2017-2019)

Sint Maria Geel maakt deel uit van het Europees uitwisselingsproject PEARLS, dat eind dit schooljaar wordt afgesloten. Het project, dat de naam PEARLS draagt (dat staat voor Peer Education, Active and Reflective Learning Strategies), telt in totaal 5 partners. Scholen uit Turkije, Litouwen, Roemenië, Italië en België wisselen ‘good practices’ uit om het leren in vooral Wiskunde en Engels te bevorderen. Er werd onder meer een digitaal leerplatform gecreëerd, waarop leerlingen zelfgemaakte kennisclips kunnen posten en bekijken. In workshops maakten leerkrachten en leerlingen kennis met digitale tools, leerstrategieën en innovatieve methodieken. De nadruk lag hierbij op coöperatief leren en het aanwenden van ICT-toepassingen.

Lees meer
14/02/2019
Modernisering secundair onderwijs 2019-2020

Oefen op deze website met de studiekeuzepuzzel

Lees meer
SINT DIMPNA GEEL BASISSCHOOL 07/02/2019
INFOMOMENT voor ouders van nieuwe kleuters
Lees meer

Kalender

Sint Aloysius Geel - 28/04/2019
Open dag 2019

Noteer zondag 28 april 2019 in je agenda voor onze Open Dag!

Van 11 uur tot 16 uur staan de deuren van Sint Aloysius Geel wagenwijd open.

Bekijk
Alle activiteiten