KOGEKA

Levensecht eigentijds duurzaam leren

Studieaanbod Inschrijven

Welkom op de website van KOGEKA (Katholiek Onderwijs Geel-Kasterlee).

Onze scholengemeenschap bestaat uit één vrije basisschool in Geel (Sint Dimpna Geel · Basisschool), één secundaire school in Kasterlee (Sancta Maria Kasterlee · SMIK) en vier secundaire scholen in Geel (Sint Aloysius Geel, Sint Dimpna Geel · College, Sint Jozef Geel en Sint Maria Geel), samen goed voor bijna 5000 leerlingen en meer dan 700 personeelsleden.

In onze scholen kan je kiezen uit een ruime waaier van studiemogelijkheden, soms uniek in de regio of (bijna) in gans Vlaanderen.

Katholieke dialoogschool

Bij het begin van het schooljaar 2019-2020 lanceren wij de visietekst 'KOGEKA - katholieke dialoogscholen die samen groeien'. Dat gebeurt op de personeelsvergaderingen met volgend filmpje: "Lancering Katholieke dialoogschool"

Modernisering 1ste jaar secundair onderwijs

Vanaf het schooljaar 2019-2020 start in heel Vlaanderen de modernisering van het secundair onderwijs in het eerste jaar. De schooljaren daarop schuift de vernieuwde structuur telkens een leerjaar op. In 2024-2025 zal hij het zesde jaar bereikt hebben.

KOGEKA is er klaar voor

Voor het eerste leerjaar hebben we een handige studiekeuzepuzzel ontwikkeld.

Studiekeuze 1ste leerjaar Sint Aloysius Geel

Studiekeuze 1ste leerjaar Sancta Maria Kasterlee · SMIK

SINT MARIA 15/10/2019
MEGA Hamburg

Op zondag 22 september vertrokken 5 enthousiaste BD’ers samen met twee leerkrachten naar Hamburg voor een week. Vanaf de eerste dag werd op het internationaal buffet al duidelijk dat, ongeacht afkomst of cultuur, iedereen houdt van goed eten, goed drinken en goed gezelschap. We leerden elkaar wat beter kennen in een gemoedelijke omgeving. Vooral enkele cultuurspecifieke dansen zorgden voor animo.

Lees meer
KOGEKA 18/09/2019
Stuurgroep Katholieke Dialoogschool te voet naar abdij Tongerlo

Stuurgroep naar abdij

Lees meer
KOGEKA 23/08/2019
Meer dan 100 leerlingen meer voor KOGEKA

Ook KOGEKA zoekt nog leerkrachten

Lees meer
SANCTA MARIA KASTERLEE 29/06/2019
De 18de Junior Wiskunde Olympiade

Tim Kennis 4WET behaalt een zeer mooie 2de plaats.

Lees meer

Kalender

KOGEKA - 04/10/2019
Pedagogische studiedag

Op vrijdag 4 oktober 2019 genieten alle leerlingen van de scholengemeenschap van een vrije dag terwijl onze personeelsleden bijleren.

Bekijk
Alle activiteiten