KOGEKA

Levensecht eigentijds duurzaam leren

Studieaanbod Inschrijven

Welkom op de website van KOGEKA (Katholiek Onderwijs Geel-Kasterlee).

Onze scholengemeenschap bestaat uit één vrije basisschool in Geel (Sint Dimpna Geel · Basisschool), één secundaire school in Kasterlee (Sancta Maria Kasterlee · SMIK) en vier secundaire scholen in Geel (Sint Aloysius Geel, Sint Dimpna Geel · College, Sint Jozef Geel en Sint Maria Geel), samen goed voor bijna 5000 leerlingen en meer dan 700 personeelsleden.

In onze scholen kan je kiezen uit een ruime waaier van studiemogelijkheden, soms uniek in de regio of (bijna) in gans Vlaanderen.

SINT MARIA GEEL 11/10/2018
Oorlogsmonumenten in 18 Kempense gemeentes krijgen infoborden met website vol info en beeldmateriaal van de omgekomen soldaten

Op 11 november 1918 eindigde de Eerste Wereldoorlog. Om de omgekomen soldaten te herdenken, werden in de meeste gemeentes en steden monumenten opgericht die tot op de dag van vandaag een belangrijke rol spelen tijdens herdenkingsplechtigheden. De monumenten bevatten een lijst namen van jongens en mannen die naar het front trokken of in gevangenkampen terecht kwamen, maar nooit mee naar huis terugkeerden. Bij de oprichting van de monumenten waren deze

omgekomen soldaten geen onbekenden. Iedereen kende de families, leefde mee, kende het verhaal van de overleden soldaten en kon een gezicht plakken op de in steen gebeitelde namen.

Lees meer
KOGEKA 01/10/2018
Start van het jubileumjaar in Sint Jozef Geel

100 jaar Sint Jozef Geel

Lees meer
SDGC 28/09/2018
Les(s) is more!

Men doet ons vaak geloven dat ons leven pas geslaagd is met een overvolle agenda: druk, druk, druk...

Lees meer
SDGC 06/09/2018
Sint Dimpna's eerste collegequiz

Op zaterdag 6 oktober organiseert onze ouderraad de eerste collegequiz!

Lees meer
No news available.