KOGEKA

Duaal leren

Wat is "Duaal Leren"?
In een duaal schooltraject leer je zowel in de school als in een bedrijf je vak gedurende het hele schooljaar. Je kan net zoals in een voltijds of deeltijds schooltraject een getuigschrift derde graad en/of andere beroepskwalificaties behalen.

Troeven:

  • Je ontwikkelt vaardigheden die later goed van pas komen: gepast communiceren op de werkvloer, feedback vragen, met deadlines werken, …
  • Je leert op school én op de werkplek en doet dus werkervaring op.
  • Na je studies vind je gemakkelijker een job of misschien kan je wel blijven in het bedrijf waar je jouw leertraject hebt afgelegd.

Starten:
Heb je de tweede graad behaald en ben je klaar om te gaan werken, dan kan je vanaf 1 september 2017 in Sint Jozef Geel starten met “Duaal Leren” in de derde gaad in de opleidingen:

Een bedrijf vinden en een contract afsluiten:
Op school helpt een trajectbegeleider je op weg om een werkplek te vinden. Na een intakegesprek sluiten jij, onze school en het bedrijf waar je gaat werken een overeenkomst. De trajectbegeleider blijft je de hele tijd ondersteunen en begeleiden. Een mentor in het bedrijf helpt je met al je vragen en zorgt voor je opleiding op de werkplek.

Voor wie meer wil lezen over duaal leren: klik hier
Download onze folder over duaal leren: klik hier

Voor wie meer wil weten: onze coördinator duaal leren is Steven Van Genechten.